Imprimante second hand

Regula achizitionarii masinilor second hand este foarte aplicabila si in cazul cumpararii imprimatelor second hand. Trebuie sa tineti seama de foarte multe lucruri cand doriti sa achizitonati o imprimanta second hand (firma producatoare, anii de utilizarea, starea pieselor etc.).

Uneori aveti nevoie neaparata de o imprimanta, insa bugetul nu va permite cumpararea uneia noi (mai ales a uneia de calitate, preturile vehiculate fiind foarte mari). Solutia ideala este achizitionarea unei imprimante second hand, acestea facand aceeasi treaba ca imprimantele noi, dar la un pret mult mai mic. Pe langa acest lucru, de ce sa platiti dumneavoastra o suma foarte mare pe imprimanta care se va devaloriza rapid. Lasati primii proprietari sa plateasca multi bani, dumneavoastra beneficiind de calitatile unei imprimante bune la un pret rezonabil.

Exista doua categorii mari de imprimante: imprimante cu laser si imprimante ink jet (cu jet de cerneala).

Trebuie sa stiti ca uneori pretul de achizitie al unei imprimante laser second hand poate fi comparabil cu cel al unei imprimante noi cu jet de cerneala. Acest aspect nu trebuie sa va determine sa cumparati imprimanta noua, deoarece va veti recupera investitia imprimantei laser second hand in timp, costul imprimarii unei coli de hartie fiind mult mai mic decal la o imprimanta cu jet de cerneala.

Cumpararea unei imprimante, chiar si second hand presupune o serie de costuri de intretinere. Este bine sa stiti care sunt acestea pentru a va putea decide ce tip de imprimanta este optima pentru dumneavoastra.

Costurile de intretinere majore ale unei imprimate second hand.

Imprimantele jet, de regula, au cartuse mai sensibile predispuse la deteriorare, cea mai fecventa problema fiind faptul ca la duzele de iesire ale cartusului se infunda cu cerneala uscata. Imprimantele cu laser utilizeaza cartuse cu toner.  Acesta este un praf fin si nu va aparea problema uscarii (ca in cazul cernelei) chiar daca o folositi foarte rar.

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti seama atunci cand cumparati o imprimanta second hand este calitatea imprimarii.

Imprimantele cu laser au o calitate mult superioara imprimantelor cu jet de cerneala, fie ele si nou noute. Exista imprimante second hand care au o viteza remarcabila de imprimare, printre cele mai bune fiind cele LEXMARK care pot avea o viteza chiar si de 35 de pagini pe minut.  Capacitatea cartusului este iarasi un lucru de care trebuie sa tineti seama cand cumparati o imprimanta.

De regula primiti garantie si la cumpararea imprimantei second hand, exprimata in luni sau numar de copii efectuate.Atvangarde a lansat colectia de insule de bucatarie Pure | BLACKPUB organizeaza petreceri private aniversare | Ni se mai pregateste petrecere pe anul 2013
Care sunt bijuteriile tale adorate | Cum sa-ti alegi profesorul de dans pentru nunta